Wanneer geef je je kind voor het eerst een mobiele telefoon?

Tegenwoordig leven we in een wereld vol elektronica. Vroeger bestonden deze middelen nog niet. Sommige mensen vinden de komst van de telefoons, Playstations en IPad’s niet goed voor de ontwikkeling van kinderen terwijl andere er niet vanaf kunnen blijven. Toch blijft het een feit dat het extreem handig kan zijn en dat tegenwoordig bijna iedereen een mobiele telefoon heeft. Er zijn mensen die een telefoon ontspannend vinden omdat het erg overzichtelijk ontworpen is. Maar de wat ouderen onder ons vinden mobiele telefoons maar erg ingewikkeld en hebben er het liefst niks te maken. De jongere generatie vindt het aantrekkelijke voorwerpen en speelt er het liefst de hele dag mee. Maar wanneer laat je jouw kind eigenlijk in aanraking komen met een mobiele telefoon?

Eerste aanraking

Je kan het contact met de mobiele telefoon voor kinderen niet vermijden. Toch kan je het wel uitstellen. Telefoons zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Voor oud én jong. Als ouder bepaal jij wanneer jouw kind voor het eerst een mobiele telefoon krijgt. Maar wanneer is dat dan? Wat aangeraden wordt is om kinderen pas een telefoon te geven in het begin van de pubertijd. Want wees nou eerlijk, eerder dan de pubertijd hebben ze er toch ook geen nodig? Je hoeft niet gelijk te beginnen met een telefoonabonnement. Maar prepaid is zeker wel een optie.

Waarom prepaid?

Prepaid is de beste optie voor een kind dat net begint met een mobiele telefoon omdat ze zo rustig er aan kunnen wennen. Er kunnen geen schulden gemaakt worden. Je geeft jouw kind een verantwoordelijkheidsgevoel. Ze kunnen wel bellen, maar er moet eerst beltegoed worden gehaald. Wat is de prioriteit? Ook geef je jouw kind de kans contact op te zoeken met leeftijdsgenoten. De kans op een verslaving wordt verkleind wanneer je later begint.